Voor de complete vachtverzorging van uw hond.

De trimbehandelingen

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is niet voor u leuk, en niet  voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken.! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen) Daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd. 

Indien uw hond gewassen wordt, zal hij nu het bad in gaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. In middels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel". En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!


Ontklitten
Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, waarin het welzijn van het dier altijd voorop staat,  is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het dier als de trimmer. Er worden hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht. zie tarieven 

 

Knippen
Het inkorten van de kroeshaarvacht door middel van een rechte schaar of gebogen schaar , bijvoorbeeld Poedels, Doodles en Waterhonden.

 

Scheren
Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn scheerkoppen in variabele lengtes; van 1 mm tot 13 mm.

 

Effileren

  • Inkorten: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals Shih Tzu's en Maltezers.
  • Uitdunnen: Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Rassen die geeffileerd worden; Golden Retrievers, Spaniels en Setters.

 

Ontwollen
Twee- tot viermaal per jaar het dode en loszittende onderhaar verwijderen. Dit scheelt u aanzienlijk in rondslingerend haar in huis! U heeft er tevens even zelf weer minder onderhoud aan.

 

De trimsalon.

Voor iedere hond Is een bezoek aan de trimsalon aan te raden, ook kruisingen en kortharige honden . Het maakt niet uit of het winter of zomer is. De lengte van de vacht wordt uiteraard aangepast aan het jaargetijde. Helemaal kaal maken wij uw hond nooit, want ook honden kunnen verbranden door de zon.

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is voornamelijk afhankelijk van de vacht. Uiteraard kan dit per hond afwijken, maar de richtlijnen zijn;

 

  • Poedel- en inkortvachten: 4-8 maal per jaar;
  • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar;
  • Spaniëlvachten: 4-6 maal per jaar.

 

Houdt er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en dat voor de trimbeurt van uw hond hetzelfde geldt als uw eigen kappersbezoek: U zult zelf moeten zorgen voor het onderhouden van de vacht. Wilt u dus dat uw huisdier het hele jaar door er netjes bij blijft lopen, dan kunt u bij het afhalen beter direct een nieuwe afspraak maken.